Nem orosz befektető áll a sármelléki repülőtérre pályázó mögött

iho   ·   2014.07.09. 09:27

A Népszava forrásai szerint egy magyar és két brit jelentkezett be: ha nyernek a pályázaton, mintegy 150 millió euró értékű beruházást terveznek. A lap úgy tudja, felújítanák a területen álló egykori laktanyát, a repteret pedig bekapcsolnák a
nemzetközi tranzitútvonalakba, és később indiai, pakisztáni, bangladesi, jordániai befektetők is betársulnának a bővítésbe. A magyar–brit trióval Széles Gábor milliárdos versenyzik a tenderen. A sármelléki repülőtér épületeit a kiírt pályázaton 1,2 milliárd forintért hirdette meg a felszámoló cég. A lap információi szerint Széles Gábor 603 millió körül ajánlott, míg a másik cég 700 millió forintot. A szignifikáns különbség ellenére a felszámoló ártárgyalást hívott össze. A lap úgy tudja, a két brit és a magyar férfi komoly tapasztalattal rendelkezik a repülési szakmában: már régóta tervezik ezt a befektetést.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek