Nem tudják miért füstöltek a metrók

MTI   ·   2012.01.30. 16:46

Ahogy arról korábban beszámoltunk hétfő reggel két szakaszon, Újpest-központ és a Lehel tér között, később pedig a Lehel tér és a Nagyvárad tér között kellett füstölés miatt leállítani a metróközlekedést.

Az első esetben az eddigi információk szerint nem a szerelvény, hanem a pálya vagy a váltók füstölhettek, de műszaki hibát nem találtak. Éjszaka, üzemzárás után újra átnézik a vágányokat. A második esetben eddig szintén nem találtak semmit, a szerelvény jelenleg is a kocsiszínben van, a szakemberek átnézték, de nem találtak hibát, a tűzvizsgálóra várnak.

A 3-as vonalon jelenleg három szerelvény hiányzik a forgalomból, egy a reggeli füstölés miatt, egy ajtóhibás szerelvényt nem sokkal ezelőtt vittek a kocsiszínbe, egy pedig mindennap hiányzik a forgalomból, mert a BKV nem tud elegendő szerelvényt kiadni. A forgalomszervezésnek köszönhetően ez a hiány azonban csak mintegy fél-egy perccel nagyobb követési időt okoz.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.