Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap – ahogy a GYSEV csinálta

iho/biztos út   ·   2016.06.11. 08:45
iclad0

A vasúttársaság munkatársai a rendőrséggel közösen három soproni, két csornai és egy ágfalvi vasúti átjáróban végeztek ellenőrzéseket pénteken. Az akció keretében szóbeli tájékoztatással, kiadványokkal és szórólapokkal hívták fel a közlekedők figyelmét a figyelmes közlekedésre és a szabályok betartására.

A „Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap” elsődleges célja, hogy rámutasson a körültekintő, figyelmes és udvarias közlekedés fontosságára. A szervezők szerint a sokszor emberéleteket követelő tragédiák több odafigyeléssel és a szabályok következetes betartásával elkerülhetők lennének.

(fotók: GYSEV)

A vasúti átjárókban a balesetek szinte kizárólag a közúti járművezetők, gyalogosok, kerékpárosok figyelmetlenségéből következnek be, a vonatokban komoly kárt, az utasoknak pedig komoly késést okozva. A súlyos következménnyel járó tömegszerencsétlenségek elkerülése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a vasúti átjárókban áthaladó autóbuszokra, a buszvezetők szabályszerű járművezetésére is.

A kampány keretében június 10-én, pénteken összesen hat forgalmas vasúti átjáróhoz települtek ki a vasúttársaság és a rendőrség munkatársai. A rendőrök a közúton közlekedőket ellenőrizték, a GYSEV munkatársai szórólapokkal és szóbeli tájékoztatással hívták fel az átkelők figyelmét a kockázatokra.

Ezen kívül a vasúttársaság biztonsági szakértői vizsgálták a vasúti átjárók állapotát, a vágányok melletti területeket, a közúti útburkolat minőségét és a felfestéseket, a fénysorompó-jelzők, optikák épségét, jól láthatóságát, szennyezettségét. Emellett megfigyelték az áthaladó vonatokon az előírt jelzéseket és a vasúti kocsik ajtóinak zárt állapotát is.

A helyszín kiválasztásakor elsődlegesen a nagy forgalmú, gépjármű, gyalogos és kerékpáros vasúti átjárókon volt a hangsúly. Az egész napos kampányban a GYSEV aktív és nyugalmazott munkatársai is részt vettek, így biztosítva a különböző korosztályok megfelelő elérését a tájékoztató akcióban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél

Kapcsolódó hírek