Nincs gond Ferihegyen a havazás miatt

MTI   ·   2012.12.04. 18:27

Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója elmondta: jelenleg mindkét kifutópályán közepes, illetve jó fékhatás mérhető, ezért mindkettőn fogadnak és indítanak járatokat. A repülőtéren a háromfokozatú készültségből a második van érvényben - tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy a havazás előtt a kifutópályákat alásózták, így a lehulló hó elolvad a betonon. Emellett a repülőgépeken továbbra is végzik az ilyen intenzív havazás esetén kötelező indulás előtti jégtelenítést. Hardy Mihály kiemelte: egyelőre egyetlen repülőgép sem késett vagy kényszerült változtatni az útvonalán a havazás miatt.

Ha a havazás folytatódik, szükség esetére készenlétben állnak a hótakarító járműveik, hogy felváltva megtisztítsák a futópályákat - fűzte hozzá.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.