Nőtt a Waberer's árbevétele az első negyedévben

MTI   ·   2018.05.08. 10:27

A Waberer's International Nyrt. árbevétele az első negyedévben 178,9 millió euróra, mintegy 54 milliárd forintra emelkedett, ez 15,3 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakának árbevételét - mondta Lajkó Ferenc, a társaság vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Lajkó Ferenc hozzátette, a társaságnál tavaly kezdődött áremelkedés miatt az idén január-márciusban csökkent a cég fuvarozási volumene, így a társaság kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti üzemi eredménye (EBITDA) nem változott 2017. első három hónapjában elért EBITDA-hoz képest, azaz továbbra is 18,2 millió euró, mintegy 5,5 milliárd forint. Az árbevétel növekedésben továbbra is szerepet játszott a lengyel Link fuvarozócég tavalyi akvizíciója, amelynek a konszolidációja idén áprilisban ért véget. Erdélyi Barna, a Waberer's vezérigazgató-helyettese közölte, mindhárom üzleti szegmensben - a nemzetközi árufuvarozási ágazatban, a regionális szerződéses logisztikai ágazatban, és az egyéb szegmensben - emelkedett a társaság árbevétele.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek