Ön is beleszólhat Békásmegyer közösségi közlekedésének alakulásába!

iho/közút   ·   2020.09.06. 09:05

A Budapesti Közlekedési Központ Békásmegyer nyugati részén a III. kerületen belüli kapcsolatok bővítése és a kiszámíthatóbb közlekedés érdekében a hálózat fejlesztését tervezi. A fejlesztési javaslatával kapcsolatban szeptember 10-éig várja az érintett lakosság, illetve a térség közvetlen környezetében közlekedők véleményét.

Békásmegyer nyugati részén jelenleg négy autóbuszjárat közlekedik. Békásmegyer-Ófalut és a lakótelepet a 143-as autóbusz, a Donát utca térségét a 186-os autóbusz, valamint hajnalban és késő este a két járat helyett összevontan közlekedő 243-as autóbusz szolgálja ki. A lakótelep déli részét a 160-as autóbusz érinti, amely a kerületközpont felé biztosít kapcsolatot. A közlekedésszervező tapasztalatai alapján a járatok közlekedését esetenként kedvezőtlenül befolyásolja a pünkösdfürdői HÉV-átjárónál kialakuló, északi irányú torlódás.

A Békásmegyeri lakótelepen belüli közlekedés javítása érdekében a BKK – a kedvező tapasztalatok és az utasoktól korábban érkező támogató észrevételek alapján – a Szentendrei út felújítása alatt már alkalmazott forgalmi rend bevezetését tervezi:

(térképek: BKK)

  • A 143-as és a 186-os autóbusz helyett egész nap a jelenleg csak kora reggel és késő este közlekedő 243-as autóbusz járna és a megbízhatóbb közlekedés érdekében a mai útvonalához képest ellenkező irányban érné el a Békásmegyer HÉV-állomást.
  • A 160-as autóbusz a jelenlegihez képest hosszabb útvonalon haladva, ezzel több megállóhelyet érintve a teljes Békásmegyeri lakótelepnek biztosítaná Óbuda, továbbá a H5-ös HÉV elérését.
  • A tervek szerint a Donát utca térsége a 243-as körjárattal vagy a 160-as autóbusszal lenne elérhető.

A javaslatokat társadalmi egyeztetésre bocsátotta BKK, a véleményeket, észrevételeket 2020. szeptember 10-én éjfélig várják. A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után a társadalmi egyeztetés eredményét közzéteszik a honlapjunkon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.