Özönvíz miatt áll a forgalom a Dél-Balatonon

iho   ·   2015.08.17. 16:28

Kedden a tervek szerint több vagon ágyazatkavicsot szállítanak Balatonmáriafürdőre, hogy kijavítsák a pályát. A munka menetétől függ, hogy mikor indul meg újra a vonatközlekedés a dél-balatoni vonal teljes hosszában.

Már sikerült viszont megjavítani a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Hatvan–Miskolc és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Békéscsaba vonalakon késéseket okozó meghibásodott biztosítóberendezést. Ezeken a vonalakon kedd hajnalra már helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés.

Hétfői hírek

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonal Balatonszentgyörgy és Fonyód közötti szakaszán a délutáni heves felhőszakadás miatt több helyen is vízátfolyások keletkeztek és a hatalmas mennyiségű víz a balatonmáriafürdői állomáson kimosta az ágyazatot a váltók alól. A kialakult helyzet miatt bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom az érintett szakaszon. A vasúttársaság vonatpótló buszokat rendelt, amelyek Fonyód és Balatonszentgyörgy között közlekednek. Azonban a balatonmáriafürdői állomáshoz és a Balatonmáriafürdő alsó megállóhoz nem tudnak behajtani a buszok, mert a vágányokkal együtt az állomásra vezető út is víz alá került. Az átszállások miatt a teljes vonalon jelentős, 20–60 perces késések is várhatók.

A szakemberek csak a víz visszahúzódása után tudják átvizsgálni a pályát és megkezdeni a helyreállítást. Mivel a hétfőn feltehetőleg már nem közlekedhetnek a vonatok Fonyód és Balatonszentgyörgy között, ezért  a személyszállító vonatok – további intézkedésig – felármentesen vehetőek igénybe a Budapest-Déli–Kelenföld–Székesfehérvár–Siófok–Nagykanizsa-Gyékényes állomások között.

Korábban írtuk:

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon jelentős, 20–60 perces késések várhatók, mert Balatonszentgyörgy és Balatonfenyves között a délutáni felhőszakadás miatt több helyen is vízátfolyás keletkezett.  A vasúttársaság vonatpótló buszokat rendelt – írja a Mávinform.

Terepszemle a 315-ös Bézével

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek