Pafféri Zoltán továbbra is a közép-kelet-európai országokat képviseli az UIC európai régiójában és globális irányító testületében

iho/vasút   ·   2023.12.16. 09:55

A MÁV–Volán-csoport második alkalommal tölti be a magas rangú tisztséget a testületben, ezzel képviseleti tagsága változatlan a globális Irányító Bizottságban. A mandátum a 2024–2025-ös időszakra szól.

Az újbóli megválasztás fontos vasútdiplomáciai sikerként értékelhető a MÁV-nak, mivel a tisztség révén továbbra is alkalom adódik a MÁV–Volán-csoport eredményeinek nemzetközi színtéren való bemutatására. A regionális képviseleti státusznak köszönhetően a MÁV érdekérvényesítési ereje fokozódhat a Nemzetközi Vasútegyletben. A MÁV 2013 óta folyamatosan részt vesz az európai grémium munkájában, bizonyítva a vasúti szektor fejlesztése melletti elkötelezettségét.

A december 13-i Európai Regionális Közgyűlésen megválasztották a következő, 2024-2025-ös ciklusra szóló európai regionális kollégiumot. Az európai régió elnöke első alkalommal Luigi Ferraris lesz az olasz FSI csoport részéről. A tagok között továbbra is szerepelnek az európai vasúttársaságok zászlóvivői az SNCF, a DB, a PKP, az LDz, a ProRail vagy a Network Rail képviseletében. A tisztújítás mellett az európai régió 2023-as év eredményeit is megvitatták a résztvevők a magas szintű ülésen.

A szintén december 13-án tartott Európai Vezető Bizottság értekezlet résztvevői – első alkalommal – interaktív workshop keretében vitatták meg a 2024-25-ös európai munkatervet, hogy meghatározzák a következő két év kulcsfontosságú területeit. Olyan innovatív vasúti megközelítésekről és megoldásokról egyeztettek a jelenlévő vezetők, mint a „Digitális Ikrek” koncepciója a digitális vasúti térben vagy az európai vasúti árufuvarozást forradalmasító DAC-rendszer, azaz a digitális automata központi ütközőkészülék bevezetése.

December 14-én az UIC Irányító Bizottsága, 15-én pedig a Világi Közgyűlés tartotta év végi ülését. A globális szintű értekezletek napirendi pontjai között szerepelnek a szokásos év végi jelentéseken túlmenően az UIC pénzügyi kérdései, valamint a 2024-ben indítandó szakmai projektek is, melyekben részt vesznek a MÁV Zrt. munkatársai is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek