Papíralapú raklap gyártását kezdte el a DS Smith Packaging Hungary Kft.

MTI   ·   2019.07.31. 14:53

Uniós és állami támogatással, mintegy hárommilliárd forintból papíralapú rakodólapot és ehhez kapcsolódó termékcsoportot, valamint az előállításhoz szükséges technológiát fejlesztett ki a csomagolóanyag-gyártással foglalkozó DS Smith Packaging Hungary Kft. - jelentette be a szerdai projektátadó ünnepségen a cég ügyvezető igazgatója Füzesabonyban. Fekete Zsolt hangsúlyozta: a nagyrészt a vállalat Heves megyei telephelyén, közel öt év alatt megvalósult innovációt az unió és Magyarország kormánya a Széchenyi 2020 program keretében 30 százalékot meghaladó arányban, közel 749 millió forinttal támogatta.

Az új, PaPillOn márkanév alatt futó termékcsoport részeként olyan, világújdonságnak számító papíralapú raklapot, raklap fedőt és konténert fejlesztettek ki, amelyek teherbírása hasonló a jelenleg használt termékekéhez, ám azoknál lényegesen könnyebbek, környezetbarátabbak, emellett gomba- és csíramentesek - mondta.     Kiemelte: a túlnyomórészt újrahasznosított papírból készülő termékek előállítását két, ugyancsak az innovációs program keretében kialakított, egyedi gépsoron kezdték el Füzesabonyban. A berendezések éves gyártókapacitása mintegy 400 ezer darab.

A budapesti központja mellett hét hazai gyártóbázissal rendelkező vállalatnál 7 kutató-fejlesztő munkakör betöltését tette lehetővé, Füzesabonyban 15 munkahelyet teremtett a fejlesztés. A termelés felfutása további 10 új munkatárs felvételét teszi majd szükségessé - közölte az ügyvezető igazgató.

Fekete Zsolt tájékoztatása szerint a londoni székhelyű DS Smith vállalatcsoport 37 országban van jelen. Összesen 270 telephelyén világszerte 32 ezer embert foglalkoztat, éves árbevétele megközelíti az 5 milliárd fontot.

A cég 1996. óta van jelen Magyarországon, itt több mint 700 dolgozónak ad munkát. Termékeit elsősorban autóipari, élelmiszeripari és elektronikai világcégeknek értékesíti, egynegyedét meghaladó arányban külföldön. Legfőbb export célországai Szlovákia és Ausztria, éves árbevétele tavaly elérte a 110 millió eurót.

A DS Smith Packaging Hungary Kft. füzesabonyi hullámtermékgyára 5 hektáros ingatlanon 21 ezer négyzetméter beépített területen működik. Az üzem 167 ember foglalkoztat és évente közel 60 millió négyzetméter hullámterméket állít elő.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek