Porvihar okozott tömegbalesetet az M1-esen Herceghalomnál, vasárnap hajnalban megindulhatott a forgalom

MTI/iho   ·   2023.03.12. 09:20
01_tomegbaleset_herceghalom

A szerencsétlenség helyszínén egy holttestet talált a rendőrség.

A sztrádán a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 31-es kilométernél öt kamion és harminchét személyautó ütközött össze, egy ember meghalt, harminckilencen megsérültek, több jármű kigyulladt szombat délután, a sztráda azóta újra járható. A balesetet a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szombati közlése szerint lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Az Útinform tájékoztatása szerint vasárnap reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották, így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad.

Kattintson képeinkre, nézze meg galériánkat! (fotók: MTI/Lakatos Péter)

Késő este egy holttestet találtak az egyik kiégett autóroncs alatt. A helyszínre négy helikopterrel és tizenhat mentőautóval érkeztek a mentők. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben – közölte korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A lezárt autópálya forgalmát az 1-es főútra terelték, Budapest felől a 27-es jelű Herceghalom, Győr felől a 39-es jelű Bicske csomópontnál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek