Pratt & Withney hajtja a Wizz következő kétszáz gépét

iho/repülés   ·   2016.07.14. 13:45
wizzpw0

A Wizz Air sajtóközleményben jelentette be, egy versenyeztetési eljárást követően megállapodott a Pratt & Whitney-vel száztíz Airbus A321neo típusú repülőgépének a Pratt & Whitney PurePower Geared Turbofan hajtóműveivel való felszereléséről. Az A321neo repülőgépek kiszállítása 2019-ben kezdődik. A megállapodás további kilencven A321neo repülőgépre is kiterjed, amelyekre a Wizz Air kötetlen vételi joggal rendelkezik, ezenkívül tartalék hajtóműveket is magában foglal.

(fotók: Wizz Air)

A megállapodás értéke a jelenlegi listaárakkal számolva meghaladja a 2,5 milliárd dollárt, és a Wizz Air által 2015-ben aláírt A321neo vételi megállapodás keretében az Airbusnak fizetendő összeg részét képezi. A megállapodás részeként a Wizz Air egy hosszú távú hajtóműflotta-menedzsmentprogramban is részt vesz a Pratt & Whitney partnereként, továbbra is biztosítva ezzel az új technológiás hajtóművek magas színvonalú karbantartását.

– Egy részletes vizsgálati folyamatot követően arra a következtetésre jutottunk, hogy a Geared Turbofan hajtómű nyújtja a legjobb ár-érték arányt, valamint a maximális üzemanyag és üzemeltetési hatékonyságot. Ezek a mutatók hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzemeltetési költségeinket csökkenteni tudjuk. Működésünk jelenleg is a nagyon alacsony költségeken alapszik, célunk az, hogy az egyre hatékonyabb működéssel a lehető legalacsonyabb viteldíjakat kínáljuk ügyfeleinknek, ugyanakkor jelentős megtérülést biztosítsunk részvényeseinknek – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek