Prologis: fontos listákon éllovas a cég

iho   ·   2020.02.04. 09:00
prologis_wroclaw0

A 2020-as elismeréssel a Prologis tizenegyedik alkalommal került a rangos összesítésbe. Az eredményeket Davosban, a Világgazdasági Fórumon publikálták. A fenntarthatóság terén végzett tevékenységeket illetően a listán szereplő 100 vállalat a világ legfelső 1 százalékát alkotja. A szakmai jegyzéket a Corporate Knights állítja össze, amely változatos mérőszámok alapján rangsorolja a tőzsdén jegyzett globális részvénytársaságok környezetvédelmi, társadalmi felelősségvállalási és vállalatirányítási tevékenységeit. Az általuk kialakított összesítés széles körben elfogadott, irányadó értékelési platform a fenntarthatóság tekintetében.

– Ez az elismerés nem csupán az ingatlanszegmensen belül, hanem a globális vállalatok széles körében is alátámasztja vezető szerepünket – mondta Edward S. Nekritz, a Prologis jogi igazgatója és a vállalat ESG programjainak vezetője. – Továbbra is kitartunk az iparágat meghatározó innováció mellett, tevékenységeinket erre a területre fókuszáljuk a jövőben is.

A Corporate Knights elemzésének keretében globális iparági szakértők összesen 7395 vállalatot vettek górcső alá és értékeltek huszonegy kvantitatív kulcsfontosságú teljesítménymutató (köztük az üveghatású gázkibocsátás, a tiszta bevétel, a vezetőség változatos összetétele és az adózás utáni bevétel mérőszámai) alapján. A súlyozást az egyes iparágak hatásának megfelelően alakították ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek