Pünkösdkor újra irány Erdély az egri farossal

T. H. F.   ·   2019.04.11. 13:45
faros_eger0

Pihenő tavaly Szegeden

A 2018-as útnak azóta is összetartó kompániát köszönhetünk: időközben megfordultunk a Feketetói vásárban, közös disznóvágáson vettünk részt a Tisza-menti Kőtelken. Aki kedvet érez, minden további nélkül társulhat hozzánk, íme a következő közös túra programja:

2019. június 7–11., öt nap, négy éjszaka

Június 7., péntek, utazás, kora reggeli, budapesti indulással, a gyorsabb haladás érdekében Szeged érintésével Dél-Erdélyen át (javarészt autópályán) Csíkszentmártonba.

Június 8., szombat, Csíksomlyó, ahol részt veszünk az idei, pünkösdi fogadalmi búcsún.

Június 9., vasárnap, Gyimesbükk, délelőtt részesei leszünk az Ezeréves Határnál, a gyimesbükki Rákóczi vár tövében, a 30. számú MÁV őr­háznál, illetve a kontu­máci kápolnánál tartott programoknak, megemlékezéseknek. Délután felkeressük az Úz-völgyét (Kistölgyesi-szoros), ahol a csíkszentmártoni közbirtokosság faházaiban fogunk aludni. Este pityókatokány bográcsból, kvaterkázás.

Június 10, hétfő, Úz-völgy, barangolás helytörténész idegenvezetésével az első és a második világháború nyomában. I. világháborús kápolna, II. világháborús temető és emlékmű, a háborúk a völgyben fellelhető nyomai, sárkányfogak (harckocsi prizmasor), Csuklyánka-tető (Mátyás király erőd), az egykori gattervasút maradványai. Késő délután látogatás a Csíki Sör Manufaktúrában, Szentsimon.

Június 11., hazaút.

Szállás: Csíkszentmártonban a faluturizmus keretében, elsősorban magánházaknál, bőséges reggelivel és vacsorával, házias, csíki ízekkel, illetve egy éjszaka az Úz-völgyében.

Részvételi díj: 60 000 forint. Az ár tartalmazza a buszbérlés, az utazás és a programok költségeit (kivétel: fakultatív biztosítás, sőrfőzde belépő és hozzájárulások), továbbá a három éjszakai szállást félpanzióval a faluturizmus keretében, csíkszentmártoni magánházaknál, illetve egy éjszakai szállást a szorosban.

Érdeklődni: thf@indohaz.hu, 00 36 30 9333 460.

Almási Zoltán utastársunk felvételei tavaly készültek a szegedi továbbindulásnál, „Pityókaország” fővárosában, Csíkszentmártonban (itt a polgármester, Gergely András mutatta be a település múltját), a Gyimesi-hágón, Gyimesbükkön, a Deáky András panziójának udvarán parkoló farosról és az Úz-völgyéről, ahol Szanka József szegedi hagyományőrző kalauzolta a társaságot.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.