Rekordbevételt ért el az első fél évben a Scania

MTI/iho   ·   2017.08.14. 17:41
scanianewgen0

A Scania Hungária Kft. arról tájékozatta hétfőn az MTI-t, hogy a Volkswagen AG többségi tulajdonában lévő vállalat mérleg szerinti eredménye a január-júniusi időszakban 4 milliárd 611 millió korona volt a tavalyi év azonos időszakában elért 2,4 milliárd korona után. A működési bevétel 2017 első hat hónapjában 6 milliárd 464 millió svéd koronát tett ki, tizenegy százalékos árbevétel-arányos működési eredményt biztosítva. A tehergépkocsik rendelésállománya huszonkilenc százalékkal nőtt az elmúlt év ugyanezen időszakához viszonyítva.

2017 első fél évében minden eddiginél magasabb bevételt könyvelhetett el a Scania

A kedvező gazdasági helyzetnek köszönhetően Európában növekszik a tehergépkocsik iránti kereslet, és a Scania részesedése az európai tehergépkocsi-piacon továbbra is jelentős, 16,8 százalék. Latin-Amerikában is kedvező trendek uralkodnak, Brazíliában a nagyon alacsony szintről ismét növekszik a kereslet, főként a mezőgazdasági ágazat erősödésének eredményeként. Az eladási számokon az is érezhető, hogy Oroszországban folytatódik a gazdaság helyreállása. Ázsiában a jó értékesítési teljesítménynek köszönhetően nőtt a kereslet, főként Kínában és Iránban. A Motorok üzletágban mindhárom szegmens, az ipari motorok, a hajómotorok és az áramfejlesztők értékesítése is bővült. A szolgáltatások árbevétele rekordszintűre, 11,7 milliárd svéd koronára nőtt, tizenkét százalékkal emelkedett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.