Rekordbevételt könyvelhetett el a Flix

iho.hu   ·   2024.03.03. 08:00
Flixbusz, Németország

A globális személyszállító vállalat, a Flix SE első ízben érte el a kétmilliárd eurós éves árbevételt. A tavalyi évre vonatkozó előzetes pénzügyi beszámoló  az anyavállalat harminc százalékos árbevétel-növekedéséről szól. 

Tavaly 81 millió utas utazott több mint 5600 célállomásra a cégcsoport – FlixBus, FlixTrain, Greyhound, Kamil Koc – járatain, ami 34 százalékos bővüléssel ér fel 2022-hez képest. Ezenkívül a Flix 104 millió eurós korrigált EBITDA-t, kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt ért el, ami 97 millió eurós növekedést jelent a bázishoz mérten; mindez 5,2 százalékos korrigált EBITDA rátának felel meg. (Névmagyarázat: 2022 áprilisában a cégcsoport nevét FlixMobility GmbH-ról Flix SE-re változtatták, a brand pedig immáron Flix néven fut.)

Európában a Flix teljes árbevétele 46 százalékkal, 1186 millió euróra nőtt. Ezt a gyarapodást az utasok számának rendkívül erőteljes, az előző évihez képest 41 százalékos növekedése (éves szinten 55 millióra) magyarázza. A múlt évben a Flix olyan európai országokban vetette meg a lábát, mint Finnország és Görögország.

Ezzel a terjeszkedésnek még nincs vége: a Flix a tavalyi, chilei térhódítást követően Indiában a múlt hónap elején jelent meg. A cég idén már több mint 400 ezer járatot indít világszerte, és több mint ötezer célállomást szolgál ki több mint negyven országban, többek között az említetteken és az ismert európaikan kívül kívűl az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában és Törökországban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Jól áll a BUD, visszaépül az utasforgalom

iho/repülés   ·   2024.01.21. 12:00

A világjárvány előtti időszakhoz közelít a Budapest Airport: a repülőtéren tavaly 14,7 millió utas fordult meg, ami a Covid előtti utasforgalom 91 százalékának visszaépülését jelenti. A légijavak mennyisége pedig soha nem látott rekordot döntött, a BUD Cargo City több mint 200 ezer tonna árut kezelt.