Rekordév Ferihegyen, gála az 1. terminálon

iho   ·   2018.02.10. 11:15
cim4

Számos légitársaság, repülőtéri üzlet és étterem, valamint repülőtéri partner vehette át az elismerő oklevelet a Budapest Airport hagyományos repülőtéri gálaünnepségén az 1. Terminál épületében. A repülőtér üzemeltetője így kívánta elismerni azoknak a légitársasági-, logisztikai és kereskedelmi partnereknek a teljesítményét, akik 2017-ben jelentős mértékben hozzájárultak a budapesti repülőtér 14,5 százalékos forgalomnövekedéséhez, amelynek köszönhetően rekordszámú, 13,1 millió utas fordult meg a terminálokon.

Díjadók és díjazottak<br>(fotók: Budapest Airport)

A budapesti repülőtér fennállása óta még soha nem fordult meg annyi utas a repülőtéren, mint 2017-ben, hangzik a Budapest Airport közleménye. Ezzel a magyar főváros repülőtere jelentős mértékben hozzájárult a hazai turizmus fejlődéséhez, a magyar idegenforgalom növekedéséhez és felzárkózott Európa legdinamikusabban fejlődő légikikötői közé. Budapestről 2017-ben 44 különböző légitársaság 45 ország összesen 125 repülőterét tette elérhetővé az utasok számára. Jelentősen javultak a cargo-forgalom mutatói is a magyar piacon, hiszen csak tavaly több mint 127 ezer tonna áru érkezett és indult Budapestről.

Cargolux, a legsikeresebb cargo-társaság

A légiforgalom mellett jelentős fejlesztéseket hajtott végre a repülőtér az utasoknak nyújtott kereskedelmi szolgáltatások területén is. Így például a repülőtér közel ezer férőhellyel bővítette tavaly a parkolóhelyek számát, ami mostanra eléri a 4700-at. Számos repülőtéri kereskedelmi egység megújult és új partnerek is megjelentek a kínálatban. Az egyre növekvő utasforgalom igényei miatt jelenleg is zajlik egy jelentős bővítés és szolgáltatás fejlesztés a SkyCourt éttermi szintjén.

A mintegy 300 meghívott részvételével megrendezett csütörtök esti gálán a Budapest Airport összesen 14 különböző kategóriában adott át díjakat az utas- és teherszállító légitársaságok, a logisztikai cégek, a kereskedelmi partnerek képviselői számára.

A legjobban fejlődő hosszútávú járat: Peking-Budapest, Air China

Kategória:

2017. év díjazottja:

Legjobb új légitársaság

Ukraine International Airlines

Legjobban fejlődő hosszú távú járat

Air China

Legpontosabb légitársaság

Aer Lingus

Legjobban teljesítő hosszú távú járat

Air Canada Rouge

Legjobban fejlődő rövid távú járat

TAP Portugal

Legjobb légitársasági marketing

Aegean Airlines

Legjobban teljesítő cargo légitársaság

Cargolux

Legjobban teljesítő csomagküldő cég

DHL Express & TNT Express

Legjobb cargo teljesítményű utasszállító

Emirates

Legjobban teljesítő légitársaság

Wizz Air

Az év Greenairport partnere - környezetvédelem

Menzies Aviation Hungary Kft

Legjobb kereskedelmi partner - éttermek

AmRest Kft – KFC

Legjobb kereskedelmi partner - üzletek

Mágint Pannónia – Desigual

Legnagyobb növekedést elérő kereskedelmi partner

Magyar Lapterjesztő Zrt – Relay SkyCourt

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek