Repeszgránátok a Déli vasúti összekötőnél

MTI   ·   2013.03.21. 15:13

Várkonyi Melinda, a honvédség tűzszerészetének kommunikációs tisztje korábban azt mondta, 30-40 tárgyat emelt ki egy hídkarbantartó cég a Dunából a Déli vasúti összekötő híd pesti hídfőjénél, és ha bebizonyosodik, hogy robbanószerkezetekről van szó, akkor a hidat és a mellette lévő Rákóczi hidat is lezárhatják.

A vizsgálatok után a kommunikációs tiszt arról számolt be, hogy a német repeszgránátok nem kilőtt, de nagyon rossz állapotban vannak. A tűzszerészet hajójával lejjebb úsztatják őket a Dunán, majd elkezdik az egyenkénti vizsgálatot. Ha valamelyik nincs szállítható állapotban, akkor biztonsági távolságon kívül, a Dunában semmisítik meg. Emiatt sem a vasúti összekötő hidat, sem a Rákóczi hidat nem kell lezárni.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kapcsoljuk össze Európát vonattal!

iho/vasút   ·   2023.02.03. 15:00

Az Európai Bizottság tíz olyan pilotprojekt támogatására bólintott rá, melyek vagy új nemzetközi vasúti összeköttetéseket hoznak létre Európában, vagy a már meglévőket fejlesztik tovább.

Idén először: megjelent az Indóház

T. H. F.   ·   2023.02.03. 12:00

A XIX. évfolyam első kiadása már sejteti, hogy az idei esztendő a nagy vasútgépészeti évfordulók jegyében telik majd. 

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.