Romániában száznegyven település van még elzárva

MTI   ·   2012.02.16. 12:40

Romániában 140 település van még elzárva a külvilágtól a vastag hóréteg miatt, 84 megyei rangú út járhatatlan, ugyanakkor az országutakon már viszonylag jól lehet közlekedni.

Csütörtökön délelőtt megnyitották a magyar határ és Székelyhíd közötti útszakaszt is. A létavértesi határátkelőtől a romániai Székelyhídig vezető DN 19D jelzésű országutat szerdán este zárták le, miután sárga hóriadót bocsátottak ki Románia nyugati részére, amely délután hat óráig lesz érvényben. A romániai országutakat kezelő állami vállalat közlése szerint csütörtökön délelőtt 11 órakor feloldották a zárlatot, és ezen az úton is lehet már közlekedni.

A legutóbbi jelentés szerint jelenleg csak három országút van lezárva, a DN 1H jelzésű út Élesd (Alesd) – Szilágynagyfalu (Nusfalau) közötti szakasza, a DN 1P jelzésű út Pusztaújlak (Uileacu de Cris) és Hagymádfalva (Spinus) közötti szakasza, valamint a DN 67D jelzésű út Baia de Arama és Herkülesfürdő (Herculane) közötti szakasza.

A belügyminisztérium csaknem ötezer rendőrt és csendőrt irányított a hótól elzárt településekre.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.