Sárga villogós zebrák Egerben

MTI   ·   2012.05.03. 08:35

Három, úgynevezett sárga villogóval ellátott gyalogátkelőhelyet építettek ki Eger legforgalmasabb útján, a 25-ös főút belterületi szakaszán – közölte csütörtökön az önkormányzat médiareferense.

A 23,3 milliós fejlesztéshez 15 millió forintnyi támogatást nyert el az önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán; a fennmaradó összeg a város költségvetéséből származik – közölte Zentai László.

Mint elmondta: a biztonság fokozása érdekében mindhárom csomópontban sárga figyelmeztető jelzőlámpát telepített a kivitelező a sávok fölé, és az úttest mellé mindkét irányban, illetve kerekes székesek számára is használhatóvá váltak a gyalogátkelők.

A főváros, illetve a 3-as főút és az M3-as autópálya felé a 25-ös főút jelenti az összeköttetést, ezért ez az 58 ezer lakosú Hevesi megyeszékhely legforgalmasabb útszakasza – indokolta a beruházást a szóvivő.

Kapcsolódó hírek

Közút Közlekedésbiztonság Automobil

Jövő Mobilitása Szövetség: a közlekedők többségét az agresszív, szabálytalan vezetők bosszantják

MTI/iho   ·   2023.09.19. 09:00

A magyarországi utakon közlekedők többségét, ötvenkilenc százalékát leginkább a türelmetlen, agresszív vezetőtársak bosszantják, ötvennyolc százalékuk a szabálytalan sofőröket, harminchét százalékuk pedig a rossz utakat jelölte meg stresszfaktorként, a felmérés szerint ezekhez hasonlóan a dugók, illetve a mikromobilitási eszközök is sokszor okoznak kellemetlenséget; a válaszadók többsége a stressz elkerülésére alkalmazott módszerek között az agresszív autósoktól való távolságtartást, vagy például a zenehallgatást említette.