Se színe, se bűze

Vörös Attila   ·   2024.03.26. 18:45
0499_XS104988_240325_

És még hangja sincs. Bemutatkozott Dombóvár szürke eminenciása az első bajai tehervonatával.

Hétfőn vetették be először a Rail Cargo Hungaria (RCH) Dombóvárra telepített dízel Traxx mozdonyát, a 285 108-as pályaszámú gépet. A tervek szerint ez a mozdony veszi át áprilistól az RCH környékbeli dízeles vonatainak a továbbítását, a kiszolgálómeneteket (Tamási, Komló, Bátaszék, Pincehely, Csoma, Kunfehértó) és a főként bajai irányvonatokat. A cserét értesüléseink szerint érdemben gyorsította a téli dombóvári Szergejhelyzet: nem mindig tudott a fűtőház kiadni működő mozdonyt az RCH megrendeléseire.

Újabb típusismeret megszerzése a bátaszéki vasútállomáson. A képre kattintva galéria nyílik a Traxx első napjáról! (fotók: Vörös Attila)

A 108-as Traxx már néhány napja megérkezett a dombóvári fűtőházba, egy gyékényesi gabonavonat élén Nyíregyháza felől. Az elmúlt hetekben, napokban az RCH érintett mozdonyvezetői megszerezték a típusismeretet a gépre, egyszersmind a hiányzó vonalismereteket is behúzták. A közelmúltban is dolgoztak már rch-s vezérek a bátaszéki (50-es) és a halasi (154-es) vonalon: a bajai ócskavas- és gabonavonatokat, valamint a kunfehértói tolatóst a Start Szergejével, de már saját személyzettel továbbította a Cargo. Tamásiba és Komlóra viszont nem jártak, de a tervek szerint a Traxxszal már ők fognak.

Sötét fellegek alatt robog az üres ócskavasvonat Bajára

Az ismerkedés keretében hétfőn a biztonság kedvéért még magával vitte a bajai tehervonat a 235-ös Szergejt. Reggel Dombóvárról az üres ócskavasvonat huszonpár Eas kocsival, a Szergejjel és a Traxxszal indult el Bajára. Baján előbb kivitték az üres kocsikat rakodásra Baja-külsőre, majd a Traxx már magában kocogott le a kikötőbe az ott levő 13 rakott gabonás vagonért. Ez lett az elegye visszafelé, és persze a Szergej is – hidegen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek