Sokadik ígéret: most augusztus elsején nyílik meg a régi horgosi határátkelő

MTI/iho   ·   2015.06.03. 07:34

Az átkelő egykapus rendszerrel működik majd, 7 és 19 óra között lehet használni, hasonlóan a Királyhalom–Ásotthalom átkelőhöz. Itt azonban gyalogos átkelő, pénzváltó és bank is működik majd.

– A Horgos 2 nevű átkelő építési munkálatai július elsején fejeződnek be – mondta az államtitkár a szabadkai Pannon RTV Közügyek című műsorában. A határátkelőhely várhatóan tehermentesíti az autópályán fekvő horgosi átkelőt, főleg a nyári időszakban, amikor a vendégmunkások hazautazása miatt általában több órás várakozásra lehet számítani.

A határátkelő kiépítését főként európai uniós forrásból finanszírozzák, ezért a korábbi elképzelésekkel szemben nemcsak a szerb és a magyar állampolgárok, hanem az uniós tagállamokból érkezők is igénybe vehetik majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek