Sonka repült Pest fölött

iho/repülés   ·   2016.07.14. 13:12
ivanoff_sonka0

(fotók: Red Lemon Media)

Aki tegnap a belvárosban sétált, láthatta, ahogy a Red Bull Air Race két pilótája átrepült a Dunán épülő versenypálya felett. A duó olyan UNESCO világörökségi helyszíneket csodálhatott meg madártávlatból, mint a Parlament, a történelmi Várnegyed és a gyönyörű Margitsziget.

A közönségkedvenc város minden évben érdeklődők hatalmas tömegét vonzza a folyó mindkét partjára, és a pilóták között is nagy népszerűségnek örvend, mióta 2004-ben az első versenyrepülő átsuhant a Lánchíd alatt. A Red Bull Air Race rajongói látványos küzdelem szemtanúi lehetnek a verseny hétvégéjén. A világranglistán jelenleg harmadik helyen álló Ivanoffnak, és a tőle csupán öt ponttal lemaradó hetedik helyezett Sonkának tökéletes repülést kell bemutatniuk, ha utol akarják érni a második helyezettet, az amerikai Kirby Chamblisst, valamint a dobogó legfelső fokát elfoglaló német Matthias Dolderert. A verseny alakulásába még beleszólhat a 2015-ös budapesti győztes, Hannes Arch, valamint a japán Joshide Muroja, aki hazai pályán élete első futamgyőzelmét ünnepelhette a Red Bull Air Race előző állomásán, Csibában.

A rajongók pénteken személyesen is találkozhatnak kedvenceikkel, ugyanis a pilóták, köztük a magyar világbajnok, Besenyei Péter autogramot osztanak majd a budaörsi reptéren délután öt órától.

De hogy a „szépségfoltot” se feledjük: az index úgy tudja, „a fővárosi önkormányzat közterület-hasznosítási bizottsága vonatkozó ülésén úgy döntött, hogy a Red Bull Air Race: Budapest – Légi Show és bemutató ingyenes lakossági kulturális és sportrendezvény 7 millió 584 ezer 624 forintos közterület-használati díjának 90 százalékát elengedi a szervezők kérésére. Így a mintegy 100 ezer négyzetméter közterület túlnyomórészt három napos használatáért mindössze 752 ezer 446 forintot kell fizetnie a rendező Hungaroring Sport Zrt.-nek.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek