Srácok! Nézzétek meg, hogyan dolgoznak a BKK-nál!

iho   ·   2023.10.15. 09:00
01_bkk_palyaorientacio

A jövő közlekedéssel foglalkozó szakemberei ismerkedhetnek meg a Budapesti Közlekedési Központ működésével a cég pályaorientációs napján, október 18-án. A közlekedésszervező fontosnak tartja, hogy a középiskolások beleshessenek a főváros egyik legfontosabb cégének kulisszái mögé, és megismerkedhessenek az ott zajló munkával, ezzel is elősegítve a döntést, hogy milyen irányban tanuljanak tovább a fiatalok.

A BKK tavaly egyetemisták és fiatal pályakezdők számára szervezett csapatversenyt, azzal a céllal, hogy a szakma új generációja saját elképzeléseivel, innovatív javaslataival, ötleteivel már most hozzájáruljon Budapest fejlődéséhez. Ezúttal pedig egy pályaorientációs napot tart a BKK a hamarosan végzős középiskolásoknak október 18-án, szerdán.

A közlekedésszervező munkatársai azt mutatják be a 11. és 12. osztályos tanulóknak, hogyan zajlik egy nap a BKK-nál. A társaság reménybeli jövőbeli kollégái részletesen megismerkedhetnek a cégnél zajló munkákkal, és azokkal a feladatokkal, amelyekkel a BKK munkatársai nap mint nap azért végeznek, hogy fenntartható legyen a főváros közlekedése, hogy élhető legyen Budapest.

A közlekedésszervező a pályaorientációs napon bemutatja a diákoknak, milyen sokrétű munka zajlik a cégnél, ezzel is segítve a választást, hogy milyen irányban tanuljanak tovább a fiatalok.

(fotók: BKK)

Közlekedési projektek, digitális fejlesztések, kommunikáció

A nap során a résztvevők többek között megismerkedhetnek a cégnél dolgozó közlekedésmérnökökkel, adatelemzőkkel, kommunikációs szakemberekkel és informatikusokkal is. A BKK munkatársai bemutatják, hogyan zajlott például a Lánchíd vagy a Blaha Lujza tér felújítása, megismerkedhetnek a népszerű BudapestGO mobilalkalmazáshoz kapcsolódó munkákkal, de akár a MOL Bubi rendszer működésébe is betekinthetnek.

A BKK pályaorientációs napján a beszámolókon és játékos feladatokon keresztül a résztvevők megtudhatják például, hogyan lehet forgalmi adatokból hasznos információkat kinyerni a közlekedés fejlesztéséhez, vagy hogy hogyan kapcsolódik a Google és a Waze a cég platformjaihoz. De azok is találhatnak maguknak elfoglaltságot, akik inkább a kommunikációs területen képzelik el a jövőjüket, ők akár a BKK Info munkatársaként is kipróbálhatják magukat.

A BKK pályaorientációs napjára a társaság weboldalán lehet regisztrálni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek