Stadlerekre cserélik a Studenkákat két közép-csehországi vicinálison

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.06.23. 12:00
RS102

Kralupy nad Vltavou és Louny, valamint Velvary között Stadler RS1 típusú motorvonatok közlekednek augusztus végétől.

A Cseh Vasutak négy Stadler RS1 típusú motorvonatot helyez üzembe a nyár végétől két közép-csehországi mellékvonalon. A vonatokat tavaly vásárolta a vasúttársaság Németországban. A Kralupy nad Vltavou–Louny és a Kralupy nad Vltavou–Velvary vasútvonalakon ezekkel a használt motorvonatokkal váltják ki a 810-es sorozatú Studenkákat. A Cseh Vasutaknak harminchárom Stadler RS1 típusú motorvonata már eddig is volt, ezeket RegioSpider néven üzemelteti. Tavaly huszonkét ugyanilyen típusú motorvonatot vásárolt a vasúttársaság használtan, Németországból. A Stadlerek még használtan is sokkal jobb minőséget és komfortot tudnak kínálni, mint az elöregedett Studenkák. A motorvonatban hetvenegy ülőhely van, elegendő tér van a kerékpárok, babakocsik szállítására is, sőt alacsonypadlósak is.

A Németországban vásárolt huszonkét Stadlerből egyelőre tizenhét van Csehországban, a fennmaradó öt az idén érkezik a Cseh Vasutak flottájába. Még mielőtt átadnák őket, főjavítást végeznek el rajtuk Németországban. A motorvonatokat a közép-csehországi és az északnyugat-csehországi nem villamosított mellékvonalakon fogják használni. A Cseh Vasutak a közeljövőben a vonatok kisebb modernizálását is tervezi, wifit és korszerű utastájékoztató rendszert, légkondit és konnektorokat is beszerelnek majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek