Szabálytalan a szmogriadó

iho/közút   ·   2011.11.04. 14:49
Ellentmondásba keveredett önmagával a Főpolgármesteri Hivatal, amely reggel közölte: a főpolgármester a levegő szennyezettsége miatt elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát. A főpolgármester ezzel megtiltotta a fekete és a piros környezetvédelmi plakettel rendelkező gépkocsik közlekedését.

Délután negyed kettőkor újabb közlemény érkezett, amelyben a Városháza kommunikációs igazgatósága közölte: noha Tarlós István pénteken reggel elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát, a riadóról szóló rendelet alapján az ezzel kapcsolatos intézkedések csak másnap, azaz szombaton reggel hat órakor lépnek életbe, persze csak akkor, ha a levegő szennyezettsége ezt még akkor is indokolttá teszi. Mindez azt jelenti, hogy pénteken a fekete és piros környezetvédelmi matricával rendelkező autók is közlekedhetnek. Ha marad a mostani szállópor-koncentráció, akkor szombaton lesz tilos számukra a közlekedés.

Mivel a rendőrség is jogalkalmazó, és a Főpolgármesteri Hivatal rendeleteit kell, hogy figyelembe vegye, ezért ma reggeltől már megbírságolták azokat a gépjármű-tulajdonosokat, akik fekete vagy piros színű hatszögletű környezetvédelmi matricával közlekedtek. Azokat autósokat, akiket ma megbüntettek, kártalanítani fogják.

Kapcsolódó hírek