Szakadt a drót Rákosnál, állnak a vonatok

iho/vasút   ·   2019.02.05. 12:30

Kedden délelőtt Rákos állomáson megrongálódott a felsővezeték, emiatt Kőbánya felső és Rákos, valamint a 120-as vonal Rákos és Rákoshegy közötti szakaszán sem közlekedhetnek a vonatok, ezért Újszász felől Rákoshegyen fordulnak a járatok, és onnan is indulnak vissza Szolnok felé. A 80-as vonalon Rákos és Rákosliget között is csak az egyik vágányon lehetséges vonatközlekedés. A műszaki hiba miatt a Budapest–Pécel–Hatvan (80a), illetve a Budapest–Sülysáp–Nagykáta–Újszász–Szolnok (120a) vonalakon jelentősen meghosszabbodik a menetidő.

Megsérült a felsővezeték Rákosnál, emiatt szinte minden irányban leállt a vonatközlekedés a fontos fővárosi elágazóállomás környékén

A vezeték vizsgálatát és helyreállítását megkezdték a szakemberek. A rendkívüli esemény miatt a Budapest-Keleti pályaudvar és Hatvan állomások között közlekedő intercityvonat-pótló autóbuszok a szabad ülőhelyek erejéig felármentesen vehetőek igénybe. A buszok csak a menetrendjükben meghatározott helyen állnak meg. A BKV 168E számú autóbuszai Rákos és Rákoshegy állomások között szállítják az utasokat, a járaton a vasúti bérletek érvényesek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek