Szerencsés vízreszállás az óceánon

iho/repülés   ·   2011.10.12. 16:00
cessna_310_cimkep

Az amerikai parti őrség sikeresen kimentette annak a Cessna 310-esnek a pilótáját, amely Kaliforniából Hawaiiba tartott, de még az óceán fölött kifogyott az üzemanyaga. A repülőgépet vezető 65 éves Charles Mellor már korábban rádiózta, hogy 11 órányi repülés után valószínűleg nem ér el a partig, mert kevés már a benzin a tankjaiban.

Egy ehhez hasonló Cessnának fogyott el a benzinje Hawaii partjainál

A Coast Guard egy HC–130-as Herculest küldött a gép kísérésére, majd amikor a parttól 13 mérföldnyire valóban elnémultak a Cessna motorjai, Mellor vízre tette a repülőgépet, kimászott a szárnyára, ott várta be az úszómentőt, aki aztán segített abban, hogy egy szintén a Coast Guard színeit viselő MH–65 Dolphin kiemelje.

A gép néhány perc múlva elmerült, a pilóta komolyabb sérülések nélkül úszta meg az esetet, az NTSB pedig megkezdte a hatósági vizsgálatot az ügyben.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.