Szlovén határzár a tranzit-kamionforgalom előtt

MTI   ·   2013.02.11. 13:26

Csak a szlovén rendszámú vagy a Szlovéniába árut szállító kamionokat engedik át a hatóságok a tornyiszentmiklósi és rédicsi határátkelőn – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint már Somogy és Vas megyében leállítják a tranzitforgalmat.

A rendőrség információja szerint a szlovén hatóságok azért rendelték el a korlátozást, mert az Olaszországban tomboló rendkívüli havazás miatt a teherforgalom előtt lezárták az olasz–szlovén átkelőket. Szlovéniába ezért csak azok a kamionok léphetnek be Magyarország felől, amelyek szlovén rendszámúak vagy Szlovéniába szállítanak árut. A rendőrség közölte azt is, hogy a személygépkocsi-forgalom zavartalan a magyar–szlovén határon.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a kamionok a rédicsi határátkelő előtti parkolókban várakoznak, ahol dél körül még 50 jármű elhelyezésére volt lehetőség. Farkas Diána hozzátette: ha ezek a várakozóhelyek megtelnek, a teherjárműveket a becsehelyi és a letenyei parkolókba irányítják át, ahol 450 kamion tud várakozni.

A hatóságok Somogy és Vas megyében megkezdték a kamionok ellenőrzését, csak azokat a járműveket engedik tovább, amelyek nem tranzitforgalmat bonyolítanak le.

Kapcsolódó hírek