Tarolt egy menetrendkereső alkalmazás

Vörös Attila   ·   2013.12.06. 17:22

Egyre többen használunk okostelefont Magyarországon is. Ezek egyik legértelmesebb felhasználási területe az utazáshoz köthető keresések a helymeghatározás és nyílt adatbázisok segítségével. Egy újabb, mindhárom nagy mobilplatformra fejlesztett alkalmazás, az iMenetrend nyerte el idén az Appra magyar! verseny „Év alkalmazása” díját.

Persze eddig is remek alkalmazások álltak rendelkezésünkre, elég ha csak a Vonatdroidra vagy a Menetrenddroidra gondolunk. Az iMenetrend egyébként olyan, mint a többi kereső, bár azért vannak furcsaságai is. A Keletiből Racosra (Alsórákos, Románia; mit kereshet a listában?) és Kisvácra sem tudunk már eljutni szerinte, Racost még meg is értjük, de Kisvácra a Menetrenddroid kiad még számos találatot.

A jegyvásárlásra kattintva a MÁV-Start felülete nyílik meg böngészőben. Átszállást engedélyezve sem találta meg az utat Kisvácra...

Az Appra magyar! versenyt idén először rendezték meg, Androidra, iOS-re és Windows Phone-ra írt magyar nyelvű alkalmazásokkal lehetett nevezni öt kategóriában (életmód, játék, üzleti, közhasznú és oktatás). A versenyen részt vevő 174 programból végül az életmód kategóriában induló menetrendkereső lett a zsűri kedvence.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.