Tartályvonat siklott Máriabesnyőnél

iho/vasút   ·   2012.05.12. 15:06

A bérelt, 1116 011 pályaszámú mozdonnyal vontatott, 90552 számú vonat hátulról a hetedik kocsija siklott, maga után rántva hat üres tartálykocsit. A siklott vagonok két felsővezeték-tartó oszlopot is kidöntöttek. A Dinnyésről a balesethez kivonuló VBO-jármű az M7-es autópályán ütközött. A MÁV-Start által megrendelt egyik pótlóbusz is felmondta a szolgálatot.

A MÁV közlése szerint a kisiklott tartálykocsik üresek voltak, ám a vonatban van egy kénsavszállító kocsi is, amely ugyan a sínen maradt, de a katasztrófavédelmisek egy vegyi mentesítő konténert is a helyszínre küldtek.

A balesethez a szolnoki daru és a ferencvárosi közúti segélynyújtó egység vonult ki. A megrongálódott pályát Komáromból érkezett vágánymezőkkel, Platov sínmezőfektetővel állítják majd helyre.

A sérült pálya és felsővezeték helyreállítása várhatóan egész vasárnap tart majd, előreláthatólag május 14-én, hétfőn hajnali 4 órakor indulhatnak a vonatok. Addig az intercityk Újszász felé kerülnek, a többi vonatot autóbusz pótolja Gödöllő–Aszód között.

(MTI fotó, Mihádák Zoltán felvétele)

Kapcsolódó hírek