Teherautót gázolt egy tehervonat Vásárosnaménynél

iho/biztos út   ·   2017.01.18. 16:32

Szerdán kora délután Vásárosnamény állomáson, egy fénysorompóval felszerelt átjáróban egy tehervonat egy teherautó pótkocsijának ütközött. Az esemény idején a sorompó üzemszerűen működött. Személyi sérülés az esemény során nem történt. A hatósági helyszínelés idejére Vásárosnamény és Tornyospálca között a vágányt lezárták, ezen a szakaszon várhatóan pótlóbusz közlekedik. Mátészalka–Záhony vonalon utazóknak harminc-hatvan perccel hosszabb menetidővel és forduló késésekkel kell számolniuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit.