Tehervonat siklott Hajdúhadház és Újfehértó között: a 100-as elesett Debrecen fölött

iho/vasút   ·   Frissült: 2023.05.07. 12:49
01_siklas_hadhaz

A műszaki mentés, miatt ezen a szakaszon szünetel a vonatforgalom, a helyreállítás ideje még nem ismert.

  • A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az intercityk helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni. A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.
  • A Volánbusz járatain (4400, 4401, 4402, 1449) a Debrecen–Hajdúhadház–Téglás szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.
  • A Budapest–Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe.
  • A szerelvényfordulók miatt a záhonyi fővonalon vonatkimaradásokra is számítani kell, az intercity vonatokban esetenként más szerelvények közlekednek.
  • A Nyíregyházáról 10:40-kor Budapestre elindult Cívis InterRégió (6107) Újfehértó és a Nyugati pályaudvar között kimarad.
  • A Bécsből Csapra tartó Hortobágy EC (EC 149) ukrán hálókocsijait egy Miskolc felé közlekedő IC-vel továbbítják majd kerülő útirányon.
  • A Munkácsról Budapestre tartó Latorca IC (IC 33 / 12033) és a Záhonyból 16:28-kor induló Nyírség IC (IC 603 / 11603) eredeti szerelvénye Nyíregyházától kerülő útvonalon, a miskolci fővonalon közlekedik a Nyugati pályaudvar felé, Debrecent, Hajdúszoboszlót, Püspökladányt, Szolnokot, Ceglédet, Ferihegyet, Kőbánya-Kispestet és Zuglót nem érinti. A Latorca IC (IC 33) és a Nyírség IC (IC 603) Debrecen és a Nyugati pályaudvar között az eredeti útvonalán egy másik szerelvénnyel közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról 18:23-kor Debrecenbe induló Tokaj IC (IC 588) várhatóan 40 perces késéssel indul.

Téglás közelében kisiklott egy vasérccel rakott harmincöt kocsis tehervonat kilenc kocsija. A kisiklott vagonok egy része felborult, járhatatlanná téve az érintett szakaszt.

 

Korábban írtuk:

A közlekedés átszervezését megkezdték, pótlóbuszokat állítanak forgalomba. A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az intercityk helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni, a záhonyi fővonalon akár egy-két órával hosszabb eljutási időre kell számítani.

(fotók: Mávinform Facebook-oldala)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek