Télen is maradnak a közvetlen keszthelyi vonatok

iho   ·   2020.09.10. 15:30
Kh

A nyári szezon, illetve az utószezon is után is megmaradnak a közvetlen vonatok Budapest és Keszthely között. A Balaton déli partján közlekedő gyorsvonatokba IC-kocsikat is soroznak. Az eredeti terv szerint a téli menetrend idején csak napi két közvetlen gyors maradt volna. A hírt helyi politikusok Facebook-bejegyzéseire hivatkozva közlő TvKeszthely azt írja, térségi polgármesterek és képviselők hétfőn egyeztek meg a kínálatbővítésről Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel.

A párhuzamosságok megszüntetésének – évtizedek óta hangoztatott – jelszavával és a vírusjárványra hivatkozva, a Volánbusz MÁV alá rendelése után elkezdett átalakítások ellen erős lakossági tiltakozást lehetett tapasztalni Zala megyében. Ezek nyomán pillanatnyilag úgy áll a helyzet, hogy a három legnagyobb város, tehát Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Keszthely mindegyikébe a fővárosból közvetlen vonatok és közvetlen buszok is fognak járni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek