Terjeszkedik a Wizz Romániában

iho/repülés   ·   2011.11.24. 09:11
wizzmvhcim

A Wizz Air (W6) bejelentette, hogy a 2012-es nyári főszezonban egy hatodik Airbus A320-as utasszállítót telepít Bukarest Banesa (BBU) repülőterén található bázisára – olvasható a TTG hírlevelében.

Az új gép lehetővé teszi, hogy a Wizz Air június 23-tól heti három alkalommal menetrend szerinti járatot indíthasson a román fővárosból Veronába, s emellett gyakrabban repüljön a már meglévő olaszországi célállomásaira (Milánó Bergamo, Bari, Cuneo Torino, Catania, Forli Bologna, Pisa, Treviso és Velence), valamint Dortmundba és Madridba.

Mint ismeretes, Európa mediterrán országaiban többmilliósra tehető a román vendégmunkások száma, az ő mozgásuk, közlekedésük jó piaci lehetőség a fapados légitársaság számára.

Baneasa terminálépület

A Wizz Air forgalma alapján jelenleg Románia legnagyobb légitársasága, s ezen a piacon 2011 végéig már 2,5 millió utasra számít. A fapados cég a jövő évtől mintegy félmilliárd eurós beruházással tízre szeretné növelni romániai flottáját, melyek Bukarest mellett Kolozsvárt, Marosvásárhelyt és Temesvárt kötik össze az európai nagyvárosokkal. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerint eddigi működésük során legalább háromezer új munkahelyet hoztak létre az országban.

A Wizz Airbusa Marosvásárhelyen

A légitársaság eddig nyolc kelet-európai államban (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szerbia és Ukrajna) 15 bázist hozott létre, melyeken összesen 35 korszerű Airbus A320-ast állomásoztat. A cégcsoport az elmúlt évben Európa 25 országában, 200 útvonalon már mintegy 10 millió utast szállított.

Miközben azonban délkeleti szomszédunknál bővítést terveznek, bejelentették, hogy 2012 januárjától megszüntetik a Budapestről Düsseldorfba (Weeze) közlekedő járatot, s helyette január közepétől hetente kétszer egy másik német nagyvárosba, Dortmundba repülnek majd.

Kapcsolódó hírek