TGV siklott ki Strasbourg közelében

iho   ·   2020.03.05. 11:31

Vasúti baleset történt csütörtökön reggel Franciaországban. A Strasbourgból Párizsba tartó TGV Ingenheimnél siklott ki. A vonat mozdonyvezetőjét súlyos sérülésekkel helikopter szállította kórházba. A balesetben az eddigi információk szerint körülbelül huszan sérültek meg. A vonaton 348 utas volt a baleset pillanatában. A havária következtében leginkább a mozdonyrész károsodott, a szerelvény nem borult fel, csak megdőlt. A hírek szerint a balesetet a vasúti töltés mentén következett földomlás okozta. A francia vasúttársaság 8 óra óta eltereli a vonatokat, de nem mondja le azokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.