TGV siklott ki Strasbourg közelében

iho   ·   2020.03.05. 11:31

Vasúti baleset történt csütörtökön reggel Franciaországban. A Strasbourgból Párizsba tartó TGV Ingenheimnél siklott ki. A vonat mozdonyvezetőjét súlyos sérülésekkel helikopter szállította kórházba. A balesetben az eddigi információk szerint körülbelül huszan sérültek meg. A vonaton 348 utas volt a baleset pillanatában. A havária következtében leginkább a mozdonyrész károsodott, a szerelvény nem borult fel, csak megdőlt. A hírek szerint a balesetet a vasúti töltés mentén következett földomlás okozta. A francia vasúttársaság 8 óra óta eltereli a vonatokat, de nem mondja le azokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.