Tíz éve Lisszabon és Budapest között

iho   ·   2014.06.18. 16:30
cim

(fotók: Budapest Airport)

A hagyományos tűzoltó vízsugárral köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a TAP Portugal légitársaság tegnapi lisszaboni gépét, amely most ünnepli a járat elindításának 10. évfordulóját. Az eltelt idő alatt egyre népszerűbb lett a portugál légitársaság járata, amely Lisszabonon át nagyszerű átszállási lehetőségeket kínál pl. Brazíliába is – írja a Budapest Airport.

Alaposan meglepődött a TAP Portugal légitársaság Airbus A 321-esének személyzete, amikor a ferihegyi torony a megszokottól eltérő gurulási útvonalra terelte a járatot. Az ok pedig egyszerű volt: a fotósok kedvéért a legjobb fényviszonyok mellett szerették volna bemutatni a repülőtéri tűzoltók (RHTP) hagyományos, vízsugaras köszöntését.

Amint az utasok elhagyták a gépet, a Budapest Airport nevében Bogáts Balázs légitársasági üzletfejlesztési vezető egy különleges, a portugál nemzeti színekkel, azaz piros-zölddel díszített tortát adott át a TAP Portugal gép személyzetének. Az ilyenkor kötelező fotózás után az újságírók felmehettek a kényelmes üléstávolsággal székezett Airbus A 321-es fedélzetére.

„A kényelem az egyik legfontosabb üzenetünk az utasok számára, mert tudjuk, hogy a hosszútávú repülés – márpedig nekünk sok ilyen járatunk van – nagyon igénybe veszi a szervezetet. Éppen ezért a mi gépeinken, sok egyéb szolgáltatás mellett, mindig bőséges ‚lábtér’ várja az utasokat” – jelentette ki Szolnok Péter, a TAP Portugal légitársaság dél-kelet európai képviselője.

Hozzátette: „Az elmúlt tíz évben közel hatszázezer utast szállítottunk a két a főváros között, annyit, mintha Debrecen egész lakosságát háromszor elvittük volna Portugáliába. Az idén tizenkét új járatot indítunk, természetesen a most zajló brazíliai focivébének is mi vagyunk az egyik legfontosabb ‚beszállítója’, hiszen nagyon sokan velünk repülik át az Atlanti-óceánt a meccsek helyszíneire.”

A TAP Portugal azonban nemcsak a focivébé miatt fontos légi fuvarozó. A Magyarországhoz hasonló méretű és lakosságú Portugália nemzeti légitársasága éppen a kiterjedt útvonalhálózatának köszönhetően tavaly több, mint 10 millió utast szállított szerte a világban. A jelenleg 60 gépből álló légiflottát kizárólag az Airbus szállította (A 319, A 320, A 321, A 330 és A 340) és az egyik legbiztonságosabbnak számít az egész világon.

A hagyományos latin-amerikai desztinációk mellett nagyon fontos afrikai (Angola, Mozambik, Marokkó, Ghána stb.) repülőterekre is közlekedik a portugál légitársaság. Egyik egzotikus és Magyarországról sem elérhetetlen nyaralási célpontja a TAP Portugalnak az afrikai partok közelben fekvő Zöld-foki szigetek, amely csodálatosan szép tengerpartokat és mégis kellemes óceáni klímát kínál – természetesen sok-sok napsütéssel, olvasható a Budaopest Airport közleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek