Tíz vonat tíz órát késik

Vörös Attila   ·   2018.06.13. 01:57
80150

Összesen tíz vonat mozog éjjel 1:50-kor. Vagyis mozogna, mert a többségük áll, vár, összesen már 600 perc körül tart a késésük. Felsővezetéki zárlat, kidőlt fa és társai, a vonatinfó többnyire időjárási okra hivatkozik. A Budapest–Fehérvár viszonylatú 4570-es személyvonatnál azért sikerült így is műszaki okkal rondítani az összképet, igaz, az a járat csak húsz perc késéssel közlekedett. Külön ritkaság a Dacia vonatpár, a legpontosabb járatok jelenleg a hálózaton... A 142-es és a 150-es vonal viszont igencsak megsínylette a vihart, a 2968-as mizsei járat például másfél órája Ócsán ácsorog. A kelebiai vonal meg Apaj környékén nyeli el a vonatokat...

A helyzet 1:50-kor (vonatinfo.mav-start.hu)

Közben az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra hivatkozva azt írja, hogy Pest és Bács-Kiskun megye több településén szünetel az áramszolgáltatás a vihar miatt; az üzemzavar összesen csaknem 70 ezer embert érint. Több helyen pedig fák dőltek az úttestre, például Rácalmáson és Kisapostagnál a 6-os főútra, Polgárdi közelében pedig a Fülére vezető útra.

Nem csoda, hogy a vasúti közlekedés is megszenvedi a vihart.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek