Tizennégy Conecto NG-vel bővült a BKV flottája

Kiss Bertalan   ·   2021.03.19. 12:00
00_bkv_conceto_ng

Ma reggel álltak forgalomba az óbudai buszgarázsból a járművek: már több, mint száz Mercedes busza van így a Budapesti Közlekedési Vállalatnak.

Ez a tizennégy autóbusz része a kétszáz járműves autóbusz-beszerzésnek, a BKV saját forrásból finanszírozta a buszokat. Motorjuk Euro 6d Temp emissziós besorolású, az utastér 108 személyes és a klímaberendezés már itt is alkalmas a koronavírus kiszűrésére. A tizenötödik jármű még úton van ahhoz, hogy a többihez hasonlóan forgalomba álljon a főváros útjain. A buszokat az Inter Traction Electrics Kft.-vel kötött húsz plusz négyszáz százalékos opciós mennyiséget tartalmazó új szóló autóbuszok beszerzésére vonatkozó adásvételi szerződés alapján hívta le  BKV.

A buszállomány minőségének fenntartáshoz még további száztizenegy járművet kellene lecserélni. Ezek a Mercedesek dízel üzeműek, de tervben van elektromos üzemű buszok beszerzése is. Azonban addig és a szükséges töltési infrastruktúra kiépítésig is meg kell találni a legjobb megoldást.

A BKV Zrt. és Budapest vezetése is nagy várakozással tekint a következő hét éves EU-s költségvetési ciklusra, amely lökést adhatna nemcsak az elektromos buszok, de a legkorszerűbb trolibuszok és villamosok beszerzéséhez is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek