Több mozgóképes kérdés lesz a járművezetői vizsgákon

iho   ·   2018.01.03. 15:15

A közúti járművezető-képzéshez kapcsolódó hatósági vizsgáztatás már több mint egy évtizede számítógépes vizsgatermekben folyik, a lehetőségeket azonban korántsem merítették még ki. A vizsgakérdéseken legutóbb 2015-ben változtattak, az utóbbi időben látványosan fejlődött a képi megjelenítés is. A 3D technika lehetővé tette nagy számú, változatos közlekedési helyzet megjelenítését. A különböző részletek eltérő színtelítettségű megjelenítése a lényeges információk felismerésében segíti a vizsgázókat.

Az új technológia bevezetését követően 2016 májusában két-két kérdésben jelentek meg a mozgóképes vizsgakérdések. A nagyjából tíz másodperces animáció többszöri megjelenítésére, a válaszadásra ugyanúgy egy perc áll a vizsgázók rendelkezésére, mint az állóképes kérdéseknél. Az átlagos válaszadási idő kissé hosszabb, de a helyes válaszok aránya nagyobb, mint a hagyományos kérdések esetében. A mozgóképes kérdések bevezetése az oktatók és a vizsgázók között is tetszést aratott, ez a technológia a jövőben egyre növekvő mértékben alakítja a vizsgáztatás menetét, kiemelve azt, hogy az elméletben megtanult szabályokat mennyire képesek a tanulók valósághű helyzetekben helyesen értelmezni és alkalmazni – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek