Török villamosokat szerez be Jászvásár

iho/vasút   ·   2019.11.07. 09:00
400px_bozankaya_vili

Az üzlet értéke 140,8 millió lej, körülbelül 9,3 milliárd forint, vagyis egy villamos nagyjából ötszáznyolcvanmillió forintot kóstál. A jászvásári (Iași) tenderen a török cég a lengyel Pesát győzte le, alacsonyabb árat kérve. A huszonhat méter hosszú villamosokra kiírt közbeszerzés csak második nekifutásra hozott eredményt, mivel az első pályázatra nem jelentkezett senki.

Temesvár után Jászvásár is a török Bozankaya villamosaira szavazott (kép forrása: Railway Pro)

Jászvásáron fut egy másik villamosbeszerzés is: a szintén tizenhat, de már hosszabb, harmincméteres tujákra kiírt pályázatra eddig csak a Pesa jelentkezett – jelenti a Railway Pro.

A török gyártó első romániai sikerét Temesváron könyvelhette el: a város tizenhat ötrészes, akkumulátoros üzemre is képes, harminc méter hosszú, alacsonypadlós villamost vásárolt tőlük idén nyáron, harminchárom millió euró (10,4 milliárd forint) értékben. A megállapodás további huszonnégy szerelvény lehívását is lehetővé teszi. A Bozankaya ezen a tenderen is a lengyel Pesát verte meg. A százhetven utas befogadására képes, hatvan kilométer per óra engedélyezett sebességű villamosok első példányát tizennyolc, a tizenhatodikat negyvennyolc hónapon belül kell leszállítania a gyártónak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek