Tovább robog az antigraffitikommandó

iho/vasút   ·   2011.12.13. 10:00
kiskep_takar

Rendhagyó osztályfőnöki órát tartott a MÁV Csoport a „Tisztán robogjunk” vasúttisztasági kampány keretében. Az akciósorozathoz csatlakozó médiaszemélyek, Kandász Andrea és Badár Sándor a budapesti Than Károly Ökoiskola tanulóinak figyelmét hívták fel a vasút tisztaságának fontosságára.

A felvilágosító órán mintegy száz diák vett részt a játékos és humoros hangulatú foglalkozáson. A kampány idei utolsó eleme volt ez az esemény. A cél továbbra is az, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a vasút tisztaságának megőrzése közös ügy.

Kandász Andrea arról is beszélt a gyerekeknek, hogy fontos környezetünk megóvása<br>(fotók: MÁV Zrt.)

Az osztályfőnöki órán elsőként Kandász Andrea mutatta be a kampányt a gyerekeknek. Andrea elmesélt néhány személyes történetet is, ezzel is erősítve a gyerekekben, hogy a járművek összefirkálása, rongálása elítélendő cselekmény.

Badár Sándor humorista a stand-up comedy műfaját idéző szerepléssel figyelmeztette a nebulókat a graffitizés által okozott károkra. Saját vasutas múltjából származó élménybeszámolói segítségével bemutatta milyen fontos, hogy az utasok is megfelelően vigyázzanak a vasút tisztaságára.

Badár Sándor korábban vasutas volt, személyes élményeiből merített

A jelenség komoly problémát okoz a MÁV számára, hiszen a nehezen takarítható, graffitivel elcsúfított valamint megrongált vonatok, utasforgalmi és vasútüzemi területek állapota, nemcsak az utasok komfortérzetét csökkenti, hanem sokakat távol is tart az utazástól, így jelentős presztízsveszteséget jelent a vasúttársaságoknak. A szennyezések eltakarítása komoly anyagi és emberi erőforrásokat emészt fel.

Kapcsolódó hírek