Továbbra is együttműködik az RCH és az Alcufer

iho/vasút   ·   2020.01.13. 15:00
rch-krizisintervencio-400

Keretmegállapodás aláírásával erősítette meg évtizedes eredményes együttműködését az Alcufer Kft. és MÉH Zrt. a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt.-vel és a Rail Cargo Logistics – Hungaria (RCL-Hu) Kft.-vel. A 2021 végéig terjedő időszakban nyújtandó szolgáltatások feltételeit rögzítő dokumentumot Horváth Ferenc, az Alcufer ügyvezető igazgatója, a MÉH igazgatósági tagja, Boda Gábor, a MÉH Zrt. általános igazgatója és Simó Zoltán az Alcufer Kft. termelési igazgatója, valamint Körös Norbert és Kotiers Román, az RCH igazgatóságának tagjai, továbbá Márta Gábor, az RCL-Hu ügyvezetője és Zagyi János, a társaság logisztikai igazgatója látták el kézjegyükkel.

Az Alcufer szolnoki bontótelepén mozdonyok és autóbuszok is bevégzik sorsukat. Szétbontott darabjaikat az RCH szállíthatja el (fotó: Vörös Attila)

A fémhulladék begyűjtésében, kereskedelmében és hasznosításában meghatározó szerepet játszó győri székhelyű vállalatcsoport évente több mint hatszázezer tonna újrahasznosítható hulladékot forgalmaz. A most aláírt szerződés szabályozza annak a feltételeit, hogy évente átlagosan mintegy négyszázötvenezer tonna fémhulladékot az RCH fuvarozzon az RCL-HU költségviselésében.

Az Alcufer harminchat telephelyével, négyezer gyűjtőkonténerével országos lefedettséggel tevékenykedik Magyarországon. A főként szórt küldeményes forgalmakat az RCH ugyancsak országos lefedettségű szolgáltatásával bonyolítja le. Az autó-, gép-, építő- és elektronikai iparból, termelő üzemekből, továbbá kommunális szolgáltatóktól származó hulladékvas, fémhulladék elszállítását az egyes kocsi fuvarozás piacvezető vállalata egyenletes teljesítménnyel biztosítja. Az együttműködés a belföldi és a határokon átívelő forgalmakra egyaránt kiterjed.

A szerződő felek között létrejött stratégiai keretmegállapodás célja a vasútlogisztikai tevékenység hatékonyságának növelése, valamint további vasútlogisztikai szinergiák megteremtése, szem előtt tartva a környezetvédelmet.

Az aláírt megállapodás felöleli a fuvarozási és az iparvágányi szolgáltatások díjazását, a kocsibiztosítás és a zártvonatok továbbításának feltételeit egyaránt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek