Trendi a használt CNG-autó

iho   ·   2017.05.03. 15:07
00kicsi

A CNG-töltőállomásokat üzemeltető BGW Kft. ügyfelei március végéig egy, az autóvásárlást ösztönző üzemanyag-kedvezményprogramnak köszönhetően összesen 16 használt, gázüzemű gépkocsit vásároltak, ezt a cég legújabb, keszthelyi üzemenyagkútjának átadóján jelentették be.

A környezetbarát, gazdaságosan üzemeltethető járművek között az Opel, a Fiat és a Volkswagen különböző típusai a legnépszerűbbek, de egyre többen hoznak be Magyarországra prémiumkategóriás Mercedest, Audit, BMW-t, Jaguart is.

CNG-üzemű Skoda Octavia a keszthelyi kútátadón<br>(forrás: BGW Kft.)

A használt autók beszerzésénél szerényebb a növekedés az új autók vásárlásakor, igaz, a 2015-ös eredménnyel sem lehet túlzottan dicsekedni. A tavalyelőtti, összesen nyolc új CNG-autóval szemben 2016-ban tizennyolc személygépkocsi és tizenegy kishaszonjármű kelt el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Szállítmányozás Alternatív hajtás

Weights & Dimensions-módosítás: több teherautó, több szén-dioxid-kibocsátás és energiafelhasználás, magasabb baleseti kockázat, több költség

iho/közút   ·   2024.03.07. 12:00

Ha az Európai Parlament március 11-én megszavazza a közúti tehergépjárművek tömegéről és méreteiről szóló EU-irányelv (96/53) módosítására irányuló javaslatot, alááshatja az EU zöld megállapodásának (Green Deal) közlekedésre vonatkozó céljait.