Truman újra munkára kész

iho   ·   2014.03.26. 21:15
00kicsi

Amióta gőzmozdonyt csak nosztalgiaüzemben láthat a közönség, állandóan felmerül a kérdés: vajon miért van most sokkal több probléma az öreg csühösökkel, mint fénykorukban? A gépek élemedett korán túl még van pár magyarázat, az egyik a napi üzem, napi karbantartás, a másik pedig, hogy talán nem is ugyanaz az egyetlen gőzös közlekedett – sokan voltak. A 411,118 téli felújítási munkáiról a Történelmi Vasúti Kultúráért Egyesület elnöke, Pénzes Sándor számolt be portálunknak.

Truman a gőzösműhelyben<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Pénzes Sándor felvételei)

A téli munkálatok után – jobb oldali csatlócsapágy, hajtórúdcsapágy öntése, kazánellenőrzés, szabályzójavítás – elhagyta az istvántelki műhely üzemcsarnokát a 411,118. A  sikeres víznyomáspróba után március utolsó hetében a gőzpróba következhet, ezt követően a műhelyből a Magyar Vasúttörténeti Parkba költözik a mozdony.

Az előttünk álló szezonban a következő napokon lehet működés közben megcsodálni, illetve utazni rajta: április 11–13., június 7–8., június 9., a Történelmi Magyar Vasúti Kultúráért Egyesület napja, augusztus 23–24., szeptember 20. Grand Prix, október 11–12.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek