Új autóbuszmodellt mutatott be a Kravtex Kft.

MTI   ·   2012.04.25. 14:56

A Kravtex buszokat gyártó cégcsoport győri gyára telephelyén bemutatta a távolsági járatra tervezett, új Inovell 12 nevű modelljét. A 11,9 méter hosszú autóbuszon 51 ülő- és 30 állóhely található.

Krankovits István, tulajdonos-ügyvezető közölte: eddig mintegy 4 milliárd forintot fektettek be a buszgyártásba, és a több éve tartó fejlesztésbe ennél is többet. Nem szeretnék szélnek ereszteni kiváló szakember-gárdájukat, de ha egy hónapon belül nem jelennek meg a Volán vállalatok tenderkiírásai, illetőleg, ha nem kapnak ezekre garanciát, akkor kénytelen lesznek feladni a buszgyártást. A vállalkozás gyakorlatilag több mint egy éve raktárra gyárt, 100 elkészült autóbusza áll a telephelyeken, további 35 pedig gyártás alatt van. A raktárra gyártás hosszú távon nem finanszírozható – szögezte le Krankovics István.

Az ügyvezető ismét megerősítette, hogy a vállalat nincs csődhelyzetben, a munkatársak reálbére emelkedett, miközben állami bérkompenzációt nem kértek. A buszgyártás és -értékesítés gondjaival kapcsolatos hírek nyugtalanságot keltettek a dolgozók körében. Amennyiben feladják a buszgyártást, a cégcsoportnál 300 munkahely, az alvállalkozóknál pedig ugyanennyi szűnne meg.

Krankovics István a nehéz helyzet ellenére bízik abban, hogy a Volán társaságok a tenderkiírásra lehetőséget kapnak, és nem vész kárba a több mint egy évtizedes munkatapasztalat és az a kreativitás, amely az elmúlt négy év intenzív autóbusz fejlesztését jellemezte.

Credo Inovell a Kravtex telephelyén<br/>(fotó:MTI)

Az EN12-esek utódjának szánt típust a holnapi tököli buszfesztiválon is megtekinthetik az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek