Új buszjárat Szlovákiába

MTI   ·   2011.10.25. 18:46

Magyarország és Szlovákia uniós csatlakozása, és főleg a Schengeni Egyezmény életbe lépése után egyre többen járnak át vásárolni, dolgozni a most már csak képletes határokon, sőt: Rajka bizonyos vélemények szerint már-már Pozsony elővárosának is tekinthető. Győr városának közgyűlése október 28-án dönthet arról, hogy a város beszáll-e a közlekedésfejlesztési projektbe. A MagyarországSzlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 20072013 projekten kétszázezertől egymillió euróig terjedő összegre pályázhatnak ötszázaléknyi önrésszel.

Jelenleg Győrt és Nagymegyert a hét négy napján egy járatpár köti össze, az igény a rendszeres buszforgalomra ennél jóval nagyobb lenne.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.