Új chatercég Magyarországon

iho   ·   2013.02.20. 21:11

A Travel Service idén télen csökkentette magyarországi kapacitásait, ennek ellenére nem vonul ki hazánkból a légitársaság, ami az egyetlen chartercég megmaradt a MALÉV csődje után – írja Az Utazó Magazin. Azonban ez sem bizonyult elégnek, hogy a Travel Service járatokat indítson például Mauritiusra vagy Thaiföldre, ahová így csak menetrendszerinti gépekkel lehetett eljutni. Törökországba például indultak chartergépek, de a MALÉV csődje miatt a repjegyek árai nagyjából 30 százalékkel emelkedtek a korábbiakhoz képest.

Farkas Attila a Travel Service ügyvezetője szerint téli kivonulásuk oka egyértelmű: ha a magyar utazási irodai partnerek nem rendelnek tőlük elég járatot, azt kell választaniuk, ami kifizetődőbb. Így kerültek az újgenerációs Boeing gépeik a télre Kanadába. Márciusig egyedül a Neckerman által megrendelt heti egy chartert indítják Tenerife-re – írja a turisztikai magazin online kiadása.

A Travel Service vezetője szerint nincs szándékuk kivonulni a magyar piacról. Ugyanakkor a nyáron szokásos két magyarországi gépük most nem a saját, nagyobb Boeingek közül kerül ki, hanem két, a lett testvércégük által üzemeltetett, 9 fővel kisebb befogadóképességű, 180 fős Airbus lesz. A lett SmartLynx Airlines nem tévesztendő össze a Travel Service fapadosával, a cseh SmartWings-szel.

Az tehát biztos, hogy a Travel Service részéről semmi nem változik: a megszokott partnerekkel és a jól bejáratott helyekre indítják majd chartergépeiket, egyedül a repülők márkája változik.

Kapcsolódó hírek