Új csuklós buszok állnak forgalomba Győr környékén

iho/közút   ·   2021.06.22. 12:15
man_csuklosok_gyor

A Volánbusz összesen kétszáznégy kocsit vesz az MAN-től, melyek közül Győr-Moson-Sopron megye húszat kap.

A Volánbusz Zrt. tavaly novemberben állapodott meg a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel összesen 204 csuklós busz vásárlásáról, összesen nettó 20,8 milliárd forint értékben. Az üzlet történelmi jelentőségű, mivel évtizedek óta nem volt arra példa, hogy ilyen nagy mennyiségű új helyközi csuklós álljon forgalomba az országban.

A Törökországban gyártott, Lion’s City G típusú kocsik első példányai áprilisban futottak be Magyarországra, azóta pedig folyamatosan érkeznek; a környezetkímélő, akadálymentes járművek utolsó példányait várhatóan augusztus végéig átveheti a Volánbusz. Az első MAN-kocsik Veszprém és Vas megyében álltak forgalomba májusban, majd a főváros környéke következett, most pedig Győr-Moson-Sopron megye flottája frissülhet fel, ahol a helyközi járműállomány csuklós buszainak 74 százaléka cserélődik újra.

A Volánbusz 2018-ban kezdődött járműfiatalítási programjának köszönhetően már 1070 új vagy újszerű autóbusz állt forgalomba. Idén 1665 busz közbeszerzési eljárása indulhat el, ezek közül közel hétszázat várhatóan idén át is vehetnek. 2022 végéig a vállalat autóbuszflottájának negyven százaléka újul meg.

(Nyitókép forrása: Krizsán Csaba/MTI)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek