Új hajómenetrend a BKK-nál, de miért szezon közepétől?

iho   ·   2016.07.05. 08:45
00kicsi

Télen a hivatásforgalom, nyáron a turizmus határozza meg a BKK hajójáratainak menetrendjét – ez így rendben is lenne. A fővárosi közlekedési csúcsszerv a tőle megszokott társadalmi egyeztetést is június 13-ai határidővel hirdette meg, amikor az iskolai szünet már el is kezdődött. A turizmusban pedig egyre inkább eltűnnek a szezonhatárok, az idegenforgalom – szerencsére – kezd veszíteni szezonalitásából, különösképp a fővárosban.

BKK-hajójárat a Dunán (fotó: Kemsei Zoltán)

Végülis, jobb későn, mint soha, lássuk, hogy alakul a nyári budapesti hajómenetrend!

A munkanapokon, csúcsidőszakban óránként közlekedő D11-es hajójárat (Újpest, Árpád út–Haller utca) kihagyja a Várbazár kikötőt, valamint összevonják a hétvégi D12-es és D13-as járatokat, tavasztól őszig az új D12-es sűrűbben, félórás követéssel jár, nyáron pedig a Római-part jobb kiszolgálását hivatottak ellátni. Szintén a turistaforgalom igényeihez igazodik a Margitsziget, Centenáriumi emlékmű és az Óbudai-sziget hajóállomások jobb kiszolgálása, ezzel együtt kimarad a Margitsziget, szállodák és a Dráva utca kikötő – e két utóbbit eddig is csak hétvégén érintették a hajójáratok.

Részletes információkat a BKK honlapján találhatunk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek