Új híd épül Hatvanban

iho/közút   ·   2012.09.13. 09:38

A jelenlegi kétsávos helyett négysávos híd ível majd át a vasút felett, összekötve Ó- és Újhatvant a 3. számú főúton – jelentette be a képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén Szabó Zsolt polgármester, országgyűlési képviselő.

A Heves.online összefoglalója szerint a részletekről elmondta: a tervek szerint a híd a mostanihoz képest néhány méterrel odébb lesz, alatta csak kerékpárút fut majd; a 21-es főút emelt körforgalomba csatlakozik, amely a világháborús emlékmű és a vasúti sínek között épülhet meg. A beruházás előkészítése – a tervezés és a forgalomszámlálás – már zajlik, a látványos munkálatok várhatóan 2013 nyarán kezdődnek el.

Szabó Zsolt közölte: a hatmilliárd forintba kerülő nagyberuházásra a pénz teljes egészében rendelkezésre áll. A költségeket uniós forrásból biztosítják, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közreműködésével.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.